Кои са най-желаните туристически дестинации в Азия?

Според международно проучване направено от Asia Pacific Travel Survey 2010, цитирано от агенция „Франс Прес“, най-желаните туристически дестинации в Азия и Тихоокеанския регион са Япония, Австралия и Китай.

Hoteliv.eu днес ще обърне повече внимание на резултатите от анкетата. Според нея 17% от анкетираните над 6000 души от 11 страни са казали, че страната, която биха искали да посетят в следващите две-три години е Австралия. 16% от анкетираните избрали Япония, а 9% от останалите гласували избрали Китай.

Рос Джаксън, който е регионален директор на отдел трансграничен бизнес на компания Visa (който всъщност е един от поръчителите на това изследване) казва, че не е никак изненадващо толкова много хора да са привлечени от тези екзотични дестинации. Все пак Австралия има изключително богата природа, а културата и историята на Япония са гиганти.

Относно нардоността на анкетираните, тези предпочели Австралия са британци, японци, американци и новозаеландци, а тези, които искат да посетят Япония са тайланджи, тайванци и хонконгци.

Ако сте запалени по екскурзиите и туризма и има какво да кажете по тази тема, не се притеснявайте да споделите своите статии в hoteliv.eu. Тук качеството на материалите е високо и привлича окото на потребителя в уеб пространството!